Bestemmingen van vliegveld Rotterdam in 2018 // overzicht

Het aantal bestemmingen van vliegveld Rotterdam breidt zich ieder jaar weer uit. Het zijn er in het seizoen zomer 2018, winter 2019 ongeveer 40. Sommige bestemmingen worden enkel in de zomer bediend, anderen enkel in de winter. Vanzelfsprekend valt er qua bestemmingen in de zomer veel meer te kiezen. Er zijn in totaal 9 vliegtuigmaatschappijen die in de zomer of in de winter, of allebei, vanaf Rotterdam the Hague Airport vliegen. Transavia is van de 9 verreweg de grootste op vliegveld Rotterdam.

Uitgelichte bestemming: Málaga

Transavia vliegt minimaal 2x per dag (soms 3x per dag) van vliegveld Rotterdam naar Málaga. Dit doen ze moet een Boeing 737 in zo’n 3 uur. Boek een weekje naar de Spaanse zon en verken de omgeving. Dit kun je het beste doen vanuit een appartement in het centrum van Málaga. Verken de haven, bezoek het picasso-museum (gratis op zondag!), of beklim de heuvel waar het kasteel van Gibralfaro op staat. Spendeer ook een dagje aan het strand en eet een tapas in het centrum van de stad Málaga!

Bestemmingen vliegveld Rotterdam in 2018/2019

Vanaf vliegveld Rotterdam zijn vooral de vakantiebestemmingen in zuid-Europa populair. Marokko en Kroatië zijn ook vrij populair, net als Londen. Dit komt door de aanwezigheid van British Airways. De Britse vliegtuigmaatschappij vliegt vanaf RTM namelijk meestal 7x per dag met een Embraer 190 van en naar Londen City Airport. Andere dagelijkse vluchten zijn Alicante, Barcelona, Faro, Málaga en Rome.